Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een populaire en voordelige manier om wanden en plafonds te voorzien van een mooie afwerking. Dit type afwerking bestaat uit twee lagen. De eerste laag is een egale onderlaag die dient als basis voor de structuur die in de tweede laag wordt aangebracht. De tweede laag wordt op hoge druk op de muur of het plafond gespoten en daarna verder afgewerkt. Spackspuitwerk kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Spuitwerk kan in verschillende structuren worden aangebracht, van fijn tot grof en alles daartussenin.

Waarom spackspuitwerk?

Spackspuitwerk biedt enkele voordelen ten opzichte van traditioneel stucwerk. Hieronder staan enkele voordelen opgesomd:

  1. Sneller en goedkoper – Spackspuitwerk is in vergelijking met traditioneel stucwerk een stuk sneller en goedkoper aan te brengen. Met een spuitmachine kunnen grote oppervlakken in korte tijd worden voorzien van pleisterwerk. Hierdoor bespaar je op arbeidskosten en ben je sneller klaar.
  2. Naadloos en strak – Spackspuitwerk is naadloos en strak en heeft daardoor een moderne en strakke uitstraling. Dit is vooral geschikt voor woningen of panden met een moderne inrichting.
  3. Gemakkelijk in onderhoud – Spackspuitwerk is gemakkelijk in onderhoud. Het kan worden afgenomen met een vochtige doek en is daardoor zeer geschikt voor ruimtes die snel vuil worden, zoals keukens en badkamers.

Gebruik van de gipsspuit

Voor het aanbrengen van spackspuitwerk wordt ook gebruik gemaakt van een gipsspuit. Een gipsspuit is een machine waarmee de pleister op hoge druk op de muur of het plafond wordt gespoten. Dit zorgt ervoor dat de pleister goed hecht aan de ondergrond en de structuur goed zichtbaar wordt.

Spuitwerk
PFT-4 Gipsspuit van Svens Stucwerken

De gipsspuit voor spackspuitwerk is een andere gipsspuit dan die wordt gebruikt voor het berapen van badkamers/toiletten en het stuken van buitengevels. Het proces voor spackspuitwerk bestaat uit twee lagen. De eerste laag is een egale laag die zorgt voor de effenheid van het oppervlak. Na het aanbrengen van de eerste laag wordt deze glad gestreken en kan de tweede laag worden aangebracht. Deze tweede laag is de laag die de structuur bepaalt. Hierbij kan worden gekozen uit verschillende structuren en kleuren.

Tijdens het spackspuitwerk kunnen er spetters ontstaan die overal terecht kunnen komen. Daarom is het belangrijk om alles goed af te dekken voordat er met de gipsspuit wordt gewerkt. Op deze manier blijft de ruimte schoon en kan het werk zonder onderbreking worden uitgevoerd.

Spackspuitwerk door Svens Stucwerken

Spackspuitwerk biedt vele voordelen en is een moderne en strakke manier om wanden en plafonds af te werken. Het kan snel worden aangebracht met behulp van een gipsspuit en heeft weinig onderhoud nodig. Door de verschillende kleuren en afwerkingen is het geschikt voor verschillende ruimtes en stijlen. Let wel op dat alles goed afgedekt moet worden voordat er met de gipsspuit wordt gewerkt om spetters te voorkomen. Svens Stucwerken heeft de nodige ervaring op het gebied van spackspuitwerk. Door de jarenlange ervaring en expertise is geen opdracht te groot of te klein. Van nieuwbouwprojecten tot renovaties, Svens Stucwerken staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte en ervaar de kwaliteit van zijn vakmanschap.