Behangklaar

Behangklaar stucwerk is een essentiële stap in het afwerken van uw muren, specifiek gericht op het voorbereiden op behang. Dit proces zorgt ervoor dat uw muren glad genoeg zijn voor behang, maar onderscheidt zich van de gladheid die nodig is voor schilderen of sauzen. Bij Svens Stucwerken gebruiken we hoogwaardige materialen en moderne technieken om uw muren efficiënt en kwalitatief klaar voor het behang te maken.

Wat is behangklaar stuken?

Behangklaar stuken betekent het aanbrengen van een enkele laag stucwerk om oneffenheden en beschadigingen te egaliseren, wat een voldoende gladde ondergrond voor behang creëert. Dit proces verschilt van schilderklaar (beter bekend als sausklaar) stuken, waarbij een extra stap wordt uitgevoerd voor een super gladde afwerking voor schilderwerk. Deze stap wordt overgeslagen bij behangklaar stucwerk, waardoor het een goedkopere optie is dan schilderklaar stuken.

Behangklaar stucwerk door Svens Stucwerken:

  • Naden en gaten vullen: Dit is een budgetvriendelijke optie, vooral gebruikt wanneer alleen de naden en gaten van voorzetwanden gevuld hoeven te worden.
  • Uitvlakken van wanden: Dit is een gangbare techniek voor zowel oude als nieuwbouwwoningen, waarbij de wanden glad genoeg worden gestukt voor behang.

Advies voor nieuwbouwwoningen:

Voor nieuwbouwwoningen adviseren we behangklaar stucwerk óf sierpleister stucwerk. Nieuwbouwwoningen kunnen nog ‘nawerken’, wat kan leiden tot scheurvorming. Behang of sierpleister kan deze scheuren bedekken en ze onzichtbaar maken, in tegenstelling tot schilderklaar stucwerk.

Waar moet u op letten?

Tijdens het stucen kan er stof en vuil vrijkomen. Wij zorgen voor een schone werkruimte door alles zorgvuldig af te dekken. Behangklaar stucwerk kan kleine oneffenheden bevatten, die na het behangen niet zichtbaar zijn.

Advies na behangklaar stuken:

Nadat Svens Stucwerk uw muren heeft gestukt, kunt u of uw schilder beginnen met behangen. Wij adviseren het volgende:

  • Renovlies behang: Dit type behang is zo dun dat het bijna schilderklaar/sausklaar stucwerk vereist, omdat oneffenheden zichtbaar blijven. Als u renovlies wilt behangen, informeer dan uw stukadoor, omdat dit speciale afwerking vereist.
  • Glasvlies behang: Dit is een bekende optie die overal toegepast kan worden en resulteert vrijwel altijd in een mooi eindresultaat. De meeste andere behangopties, inclusief glasvlies, veroorzaken geen problemen op een behangklaar gestukte achtergrond.

Behangklaar stucwerk door Svens Stucwerken

Voor behangklare wanden die vakmanschap en kwaliteit garanderen, kies voor Svens Stucwerken. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.