Buitengevels

Buitengevels zijn het visitekaartje van uw huis en bepalen voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Door de jaren heen kunnen er echter scheuren, barsten en andere beschadigingen ontstaan die niet alleen ontsierend zijn, maar ook schadelijk voor de constructie van uw huis. Daarom is het belangrijk om tijdig onderhoud te plegen aan uw buitengevels, bijvoorbeeld door deze te laten stuken.

Het belang van buitengevels stuken

Door uw buitengevels te laten stuken, kunt u deze beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en vorst. Het stucwerk zorgt ervoor dat het vocht niet in de gevel kan trekken, wat vooral bij oudere huizen een veelvoorkomend probleem is. Bovendien geeft het stucwerk uw huis een strakke, moderne uitstraling en kan het de waarde van uw woning verhogen. Daarnaast kan het stuken van buitengevels de isolatiewaarde van een woning verbeteren. Het stucwerk fungeert namelijk als een soort isolatielaag, waardoor de warmte beter in huis wordt vastgehouden en er minder warmte verloren gaat naar buiten. Dit kan leiden tot een lagere energierekening en een comfortabeler leefklimaat in huis.

Waar moet u op letten bij het laten stuken van uw buitengevels?

Het laten stuken van uw buitengevels is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren stukadoor. Er zijn namelijk verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de staat van de gevel, de ondergrond en de weersomstandigheden. Een goede stukadoor zal daarom altijd eerst de staat van uw gevel inspecteren en u vervolgens adviseren over de beste aanpak.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatief hoogstaand stucwerk dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Bij Svens Stucwerken maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën, zodat u gegarandeerd bent van een duurzaam en mooi resultaat.

Nieuwste technieken voor stukwerk op buitengevels

Een mooi voorbeeld van het gebruik van de nieuwste technologieën is de PFT G4 gipsspuit voor onder andere raapwerk en buitengevels. Het gebruik van een gipsspuit biedt namelijk een aantal voordelen voor het stucen van buitengevels. Zo beschikt de gipsspuit over geavanceerde sensoren die ervoor zorgen dat het gips altijd de juiste hoeveelheid water bevat. Hierdoor wordt er altijd een zeer hoge kwaliteit stucwerk geleverd, wat niet alleen mooi is, maar ook lang meegaat. De kans op scheuren en barsten in het stucwerk is namelijk veel kleiner, omdat het cement gelijkmatiger wordt verdeeld over de muur. Tot slot is het stucwerk beter bestand tegen externe invloeden zoals regen en wind.

Gipsspuit voor het stuken van buitengevels
PFT G4 gipsspuit voor het stuken van buitengevels

Kortom, het stuken van uw buitengevels is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren stukadoor zoals Svens Stucwerken. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën, kunt u genieten van een strakke, moderne uitstraling en een beschermde, duurzame gevel. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.