Buitengevels

Het aanpassen van uw buitengevels met stucwerk is een effectieve manier om de esthetiek, duurzaamheid en energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Svens Stucwerken biedt gespecialiseerde oplossingen, aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en de specifieke eisen van uw woning.

Diverse Redenen voor het Stuken van Buitengevels

  • Uitstraling van uw woning: Of uw woning nu oud of nieuw is, een gestuukte gevel kan de uitstraling aanzienlijk opwaarderen.
  • Vervangen van Beschadigd Stucwerk: Cruciaal om verdere schade aan uw woning te voorkomen en de levensduur te verlengen.
  • Isolatieverbeteringen: Bij oudere huizen zonder adequate spouwmuurisolatie is dit bijzonder effectief. Wij gebruiken EPS-platen, die een van de beste isolatiewaarden bieden. Deze EPS platen verzakken niet, in tegenstelling tot traditionele spouwmuurisolatie, wat zorgt voor een constante en betrouwbare isolatieprestatie.

Professionele Aanpak en Technieken

Svens Stucwerken zorgt voor een grondige voorbereiding en afwerking. Bij bepaalde projecten zetten we de PFT G4 gipsspuit in, een efficiënte methode die een gelijkmatige en duurzame afwerking garandeert.

Uitgebreide Afwerkingsopties Buitengevels

  • Schuurwerk: Dit is een traditionele afwerking waarbij met een spons ‘vlammen’ in het stucwerk worden geschuurd. Dit type afwerking is altijd cementgebonden en biedt een tijdloze uitstraling. Het is een kosteneffectieve keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een klassieke look.

  • Sierpleister: Een veelzijdige optie die bestaat uit een korrelige structuur. U kunt kiezen uit verschillende grofheden, variërend van 1,2 mm tot maximaal 2 mm, en diverse kleuren. Deze afwerking is direct aantrekkelijk en elimineert vaak de noodzaak van schilderen, hoewel wij toch aanbevelen om de gevel te sauzen voor extra weersbestendigheid.

  • Schilderklaar Stucwerk: Deze methode houdt in dat uw gevel wordt afgewerkt met een gladde, kant-en-klare pasta. Na het aanbrengen van twee lagen over de basislaag, wordt het oppervlak opgeschuurd en gladgestreken, klaar om geschilderd te worden. Deze optie geeft u maximale flexibiliteit in kleurkeuze en afwerking.

Extra Adviezen en Services

We adviseren preventieve maatregelen tegen optrekkend vocht en het aanleggen van drainagebuizen. Ons team werkt samen met gespecialiseerde adviseurs om de duurzaamheid en esthetische waarde van uw project te waarborgen.

Buitengevels stuken door Svens Stucwerken

Voor een op maat gemaakte oplossing die uw buitengevel transformeert, neem contact op met Svens Stucwerken. Wij staan klaar om uw woning zowel functioneel als visueel te verbeteren met de beste isolatiematerialen en stuctechnieken.