Leem

Bij Svens Stukwerken specialiseren we ons in het ecologisch en duurzaam stuken van leem, een unieke en zeldzame vorm van stucwerk die zowel milieubewust als esthetisch aantrekkelijk is. Leem stuken is niet alleen een ambacht, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid in de stukadoorsbranche.

Leem: Een Natuurlijke Keuze

Leem is een natuurlijk materiaal, direct gewonnen uit de aarde en zonder verdere bewerking toegepast op uw muren. Dit maakt leem stucwerk niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook bijzonder duurzaam. Bij Svens Stukwerken gebruiken we leem in zijn puurste vorm, waardoor we een milieuvriendelijke en duurzame stukoplossing bieden.

Een Wereld van Kleuren

Een van de meest opvallende aspecten van leem stucwerk is het brede scala aan kleuren. Met een keuze uit meer dan 600 leem-finishes, biedt Svens Stukwerken een diversiteit aan kleuropties, waardoor leem stukwerk passend is voor elk interieur en elke stijl.

Perfect Uitgevlakt Leem Stucwerk

Het aanbrengen van leem stucwerk gebeurt in twee lagen. De eerste laag zorgt voor een perfect uitgevlakte ondergrond, ideaal voor een strakke afwerking en het aanbrengen van bijvoorbeeld plinten. De tweede laag, de leem-finish, biedt een keuze uit 600 kleuren, waarmee uw muur een persoonlijke en unieke uitstraling krijgt.

Leem-Finish op Gipsplaten

Een interessante optie bij Svens Stukwerken is het direct aanbrengen van een leem-finish op gipsplaten. Dit is ideaal voor nieuwbouwwoningen met bestaande gipswanden die een duurzame touch willen. Gipsplaten hoeven niet te worden uitgevlakt, waardoor de leem-finish direct en efficiënt aangebracht kan worden.

Leem stuken: voor- en nadelen

Voordelen van Leem

  • Stralingsbestendigheid: Leem is minder gevoelig voor straling zoals 4G en 5G signalen.
  • Duurzaam en Ecologisch: Leem is 100% ecologisch en staat bekend om zijn duurzaamheid.
  • Sterkte met Waxlaag: In combinatie met een waxlaag is leem een van de sterkste stucwerken in de stukadoorswereld.

Nadelen van Leem

  • Kwetsbaarheid: Omdat leem een soort klei is, is het minder sterk dan gips en kan het gevoelig zijn voor beschadigingen (wanneer een waxlaag ontbreekt).

Duurzaam Isoleren met Stro

Naast leem stucwerk biedt Svens Stukwerken ook een combinatie met stro isolatie. Deze methode, waarbij een isolatielaag van stro wordt afgewerkt met leem stucwerk, staat bekend als de meest duurzame manier van stuken en isoleren in de stukadoorswereld.

Kies voor Milieubewust en Duurzaam

Kies voor Svens Stukwerken voor uw leem stucwerk. Niet alleen garanderen we een ecologische en duurzame benadering, maar ook een esthetisch prachtige afwerking, passend bij uw unieke stijl en wensen. Met ons uitgebreide kleurenpalet en de combinatie van leem en stro isolatie, bent u verzekerd van een milieuvriendelijke, duurzame en prachtige oplossing voor uw woning of bedrijfspand. Heeft u vragen over leem, neem dan gerust contact met ons op.