Schilderklaar

Schilderklaar stuken, ook bekend als ‘sausklaar’ stuken, is de ideale voorbereiding voor het verven of sauzen van uw wanden. Bij Svens Stucwerken begrijpen we het belang van een super gladde afwerking voor een perfect eindresultaat. Ons proces begint vergelijkbaar met behangklaar stuken, maar we voegen een cruciale laatste stap toe: het aanbrengen van een top finish laag.

De Finish voor Schilderklaar Stuken

De top finish laag is essentieel om de wanden super glad te maken, zodat ze klaar zijn voor een verflaag. Dit zorgt ervoor dat de verf of saus naadloos aangebracht kan worden, zonder zichtbare oneffenheden of strepen.

Sausadvies van Svens Stucwerken

Na het sausklaar stuken van uw wanden biedt Svens Stucwerken uitgebreid sausadvies om u te helpen het beste uit uw nieuw gestucte wanden te halen:

  1. Repareer eerst eventuele beschadigingen met renoband.
  2. Schuur alle hoeken (zowel uitwendig als inwendig) met schuurpapier, korrel P180.
  3. Controleer of alle wanden schoon zijn.
  4. Breng een primer aan, zoals een Sikkens primer of Brander haftgrund. Let op druipers! Druipers kunnen tijdens het sauzen problemen veroorzaken.
  5. Kit alle hoeken met acrylaat kit. Plak kozijnen af tot 1 of 2 mm van de kant.
  6. Breng vervolgens de eerste laag saus aan. Begin met de hoeken en rondom wandcontactdozen, en gebruik daarna een grote roller voor de rest van de wand.
  7. Laat dit een dag drogen.
  8. Loop alles na voor kleine zichtbare oneffenheden en werk deze bij.
  9. Breng de finale verflaag aan.

Latex Spuiten op Plafonds

Naast het schilderklaar stuken van uw wanden, biedt Svens Stucwerken ook de optie om latex spuiten op plafonds. Dit wordt vooral aangeraden voor plafonds, omdat traditioneel verven vaak zichtbare banen en kleurverschillen achterlaat. Latex spuiten helpt om deze veelvoorkomende problemen te voorkomen, en zorgt voor een strak en egaler resultaat.

Schilderklaar door Svens Stucwerken

Schilderklaar stucwerk is de sleutel tot een prachtig afgewerkte woning. Als u op zoek bent naar vakmanschap en kwaliteit, kies dan voor Svens Stucwerken. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.