Berapen van badkamers/ toilet

Berapen of ‘raapwerk’ is het bedekken van een muur met een laag kalkmortel, een mengsel van kalk en zand, en deze al of niet “onder de rei”, d.w.z. met de reilat of raapspaan, glad strijken. Het is een belangrijke stap in het creëren van een nette afwerking van badkamers en toiletten en zorgt ervoor dat tegels goed geplaatst kunnen worden.

Waarom badkamers en/of toiletten berapen (raapwerk)?

Badkamers en toiletten zijn ruimtes waar hygiëne en waterdichtheid belangrijk zijn. Door het gebruik van kalkmortel of gipsmortel in combinatie met de juiste afwerking, is de wand- en plafond- en muurafwerking niet alleen mooi maar ook waterdicht en bestand tegen vocht. Dit voorkomt schimmels en andere vochtproblemen en verlengt de levensduur van je badkamer of toilet. Het berapen van badkamers en toiletten is dan ook een verstandige investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient.

Berapen met een gipsspuit

Naast het stuken van buitengevels gebruikt Svens Stucwerken ook voor raapwerk de gipsspuit. Middels een gipsspuit kan er in een hoger tempo worden gewerkt, waardoor meer vierkante meters stucwerk per uur kunnen worden gedaan. Het gebruik van deze spuit zorgt ervoor dat het kalkmortel onder hoge druk tegen de muur wordt afgevuurd, wat zorgt voor een betere hechting aan de ondergrond. Daarnaast zorgen nieuwe technologieën en sensoren van de gipsspuit ervoor dat het kalkmortel altijd de juiste hoeveelheid water bevat, wat resulteert in een zeer hoge kwaliteit stucwerk.

Gipsspuit voor raapwerk en berapen van badkamers en toiletten

Raapwerk door Svens Stucwerken

Svens Stucwerken heeft inmiddels veel ervaring in het berapen van badkamers en toiletten en kan jouw project van begin tot eind begeleiden. Van het voorbereiden van de ondergrond tot het aanbrengen van het kalkmortel, alles wordt zorgvuldig gedaan om het beste resultaat te bereiken. Wil je jouw badkamer of toilet laten berapen? Neem dan contact op met Svens Stucwerken voor een vrijblijvende offerte.